Футбол - це більше, ніж гра

Насолоджуйтесь грою та будьте здоровими

← На головну

10 миттєвостей футбольного 2017 року. Чемпіонат області збільшив географію до 19 команд

31 грудня 2017 р. 12:31

У 2017 році практично удвічі вдалося збільшити чисельність футбольних команд у чемпіонаті області. Команди-учасниці обласних змагань було поділено на дві ліги. Сильніші грали у вищій, трішки слабші або новачки обласних змагань – у першій.

І такий поділ себе виправдав. Так у вищому ешелоні практично не було прохідних матчів. Великогаївський «Агрон», і особливо «ДСО-Поділля» (Тернопільський район), які до старту чемпіонату вважалися головними його фаворитами, багато очок втратили у першому колі. Саме завдяки цим факторам, перед заключним туром чемпіонату ще не визначено ні чемпіона, ні призерів, ні головного аутсайдера. Гіпотетично міг бути зіграний навіть «золотий» матч. Драматургія зашкалювала! Однак усе на свої місця розставив останній тур, який у підсумку зафіксував чемпіонське звання за «Агроном», срібні нагороди дісталися команді «ДСО-Поділля», а «бронза» залишилася за чортківським «Кристалом».  

Не такою захоплюючою була інтрига в першій лізі. Теребовлянська «Нива» не мала собі рівних, святкувавши перемоги у всіх 18 поєдинках. Друге місце дісталося симпатичному ФК «Копичинці». Команда під орудою досвідченого тренера Ігоря Шпікули видала феноменальну серію перемог у другому колі і за кілька турів до завершення першості області здобула «срібло». А «бронза» дісталася віковому колективу «Збруч» із Підволочиська, більшість гравців якої пройшли школу професійного футболу.   

Мабуть, уперше в історії цьогоріч обласна федерація футболу активно працювала із вболівальниками. Команда нової федерації розробила цілу систему, як глядачів зацікавити місцевим футболом. По-перше, кожного туру виготовлялися красиві кольорові афіші на всі домашні матчі. По-друге, командам було рекомендовано кожен поєдинок розпочинати з виконання гімну України, щоби на стадіонах працювали диктор, музичний супровід, гравців на футбольне поле виводили юні футболісти тощо. А щоби футбол став справжнім святом для кожного, у перерві між поєдинками вболівальники мали можливість виграти призи.

Ці кроки не могли не відбитися на відвідуваності обласних футбольних поєдинків. Цього сезону в середньому вдвічі зросла глядацька аудиторія чемпіонату, першості та кубка області. А відвідуваності деяких матчів можуть позаздрити клуби навіть української Прем’єр-ліги. Так на матч-відкриття сезону у Великих Гаях та на фінал кубка області завітало понад 1200(!) глядачів, що є неймовірно високим показником для змагань аматорських колективів області.

← На головну
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Третя ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Вища ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Друга ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Перша ліга

Наші партнери

Хто на Вашу думку стане переможцем бомбардирської гонки у вищій Тернопільській футзальній лізі?

Михайло Войцещук («Медобори»)158 (50,3%)

Ростислав Гришак («Айва-Тірас»)40 (12,7%)

Володимир Мостовий («Wyscout»)18 (5,7%)

Віталій Паперовський (ФК «Глибочок»)14 (4,5%)

Владислав Тимощук («Айва-Тірас»)12 (3,8%)

Євген Гурін (ФК «Глибочок»)12 (3,8%)

Валентин Білик («Айва-Тірас»)11 (3,5%)

Микола Гнатишин («Говерла»)10 (3,2%)

Олександр Павлусь («Ветерани Тернопільщини 40+»)10 (3,2%)

Владислав Левчик («Айва-Тірас»)8 (2,5%)

Ігор Бадло («Ветерани Тернопільщини 40+»)8 (2,5%)

Василь Дзюба («Говерла»)6 (1,9%)

Євген Юнаков («Ветерани Тернопільщини 40+»)5 (1,6%)

Роман Паін («Ветерани Тернопільщини 40+»1 (0,3%)

Юрій Карбовський («Айва-Тірас»)1 (0,3%)


Всього голосів: 314


Голосування закінчилось