Футбол - це більше, ніж гра

Насолоджуйтесь грою та будьте здоровими

← На головну

Теребовлянська «Ниви» достроково перемогла у першій лізі (+післяматчеві коментарі)

4 жовтня 2017 р. 20:45

Сьогодні, 4 жовтня, у пропущеному матчі 7-го туру першої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу теребовлянська «Нива», розгромивши ФК «Збараж» (10:0), достроково здобула чемпіонство.

Головний тренер «Ниви» Назар Козак розташував своїх підопічних на футбольному полі за схемою – 1х4х5х1. Місце у воротах зайняв Андрій Гарас, капітан команди Віктор Ковалик і Павло Макогон сформували пару центральних оборонців, Андрій Сухецький грав в обороні зліва, а Сергій Полянчук – справа. У центрі півзахиснику діяли одразу троє гравців – Роман Гаврилюк (опорний), Олег Никеруй та Немо Шелія (піднападники). Михайло Штанкевич обійняв місце лівого півзахисника, а Ігор Сороцький – правого і в атаці грав один Святослав Дзядикевич.

Тренер ФК «Збараж» Михайло Кузьма розташував своїх підопічних наступним чином: Юрій Хруник боронив ворота, Олег Дацко та Василь Процик діяли у центрі захисту, Тарас Бутковський – лівий захисник, Ігор Скоблунов – правий. У центрі півзахисту грали – Михайло Конечний (опорний), Руслан Хруняк та Віталій Паперовський (піднападники), Андрій Присяжнюк – лівий півзахисник, капітан команди Олександр Була – правий. І на вістрі атаки у збаразької команди діяв Бернард Аджей.

Уже з перших хвилин матчу теребовлянці заволоділи ініціативою. І, якщо Серій Полянчук з лінії воротарського майданчика в дебюті пробив вище воріт, то вже наступна атака «Ниви» досягла цілі. Пробиваючи штрафний, Михайло Штанкевич не став робити навісну передачу, а відпасував на Святослава Дзядикевича, котрий зробив простріл на дальню стійку, який замкнув Немо Шелія (1:0). Незадовго, Ігор Сороцький протягнув м’яча метрів 15-ть і не входячи до штрафного майданчика пробив немов би у більярдну лузу – м’яч поцілив у нижній правий від воротаря ФК «Збараж» кут воріт (2:0). Той ж Ігор Сороцький точним ударом головою завершив навісну передачу Михайла Штанкевича (3:0). У цьому матчі теребовлянцям виходило практично все, а інколи гості їм у цьому допомагали. Так, після передачі з правого краю Сергія Полянчука, по м’ячу не поцілив Бернард Аджей і нападник «Ниви» Святослав Дзядикевич не залишив жодних шансів кіперу ФК «Збараж» Юрію Хрунику (4:0). А наприкінці першого тайму після передачі Олега Никеруя, який запресингував суперника та відібрав м’яча, Ігор Сороцький на швидкості обіграв центрального захисника гостей і забив свій третій м’яч у поєдинку (5:0)

Після перерви тренер «Ниви» Назар Козак зробив одразу шість замін і «свіжі» гравці методично теж взяли в облогу штрафний майданчик гостей. Першому в другому таймі за господарів вдалося відзначитися Віталію Бодаку, котрий прийняв передачу від Тараса Червонецького, випередив захисника та воротаря гостей і закотив м’яча у порожні ворота (6:0). Далі Олександр Боженко уник офсайдної пастки (отримав довгу передачу від Андріана Бабича) та від центральної половини поля втік від захисників ФК «Збараж» і без проблем переграв кіпера (7:0). Розгром суперника продовжив Тарас Червонецький, який замкнув передачу з лівого краю Михайла Штанкевича (8:0). Після удару з середньої відстані Святослава Дзядикевича, кіпер гостей не втримав м’яча у руках і того з близької відстані добив у ворота Віталій Бодак (9:0). І на самому кінці поєдинку вже Бодак виступив у ролі асистента, пройшовши по краю поля, та відпасувавши на Дзядикевича, якому не склало великих проблем добити деморалізованого суперника (10:0)…

До слова, у другому таймі два хороших моменти мали й збаражчани. У першому випадку трьоходівку завершував небезпечним ударом Руслан Хруняк, а в другому – практично на одного воротаря викотився Бернард Аджей, однак в обох випадках надійно зіграв кіпер «Ниви» Володимир Кравчук.

Після цієї перемоги теребовлянська «Нива» набравши 48 очок, стала недосяжною для суперників і за два поєдинки до завершення першості області, стала її переможцем.

***

«Нива» (Теребовля) – ФК «Збараж» – 10:0 (5:0)

4 жовтня. Теребовля. Стадіон «Колос». 120 гл. +14 град.

Арбітр – Андрій Гах (Тернопіль), асистенти – Василь Бельзецький (Тернопіль), Андрій Шадюк (Тернопіль).

Делегат-спостерігач: Василь Заторський (Тернопіль).

«Нива»: Гарас (Кравчук, 46), Ковалик-к (Бабич, 46), Макогон, Полянчук, Сухецький (Ю. Никеруй, 46), І. Сороцький (Бодак, 46), Гаврилюк (Червонецький, 46), О. Никеруй, Шелія (Боженко, 46), Штанкевич, Дзядикевич.

ФК «Збараж»: Хруник, Дацко, Бутковський, Скоблунов, Процик, Конечний, Паперовський (Ляшук, 87), Присяжнюк (Ногас, 69), Була-к, Хруняк, Аджей.

Голи: Н. Шелія (5), І. Сороцький (10 ,13, 43), С. Дзядикевич (16, 89), В. Бодак (64, 83), О. Боженко (66), Т. Червонецький (81).

← На головну
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Третя ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Вища ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Друга ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Перша ліга

Наші партнери

Хто на Вашу думку стане переможцем бомбардирської гонки у вищій Тернопільській футзальній лізі?

Михайло Войцещук («Медобори»)158 (50,3%)

Ростислав Гришак («Айва-Тірас»)40 (12,7%)

Володимир Мостовий («Wyscout»)18 (5,7%)

Віталій Паперовський (ФК «Глибочок»)14 (4,5%)

Владислав Тимощук («Айва-Тірас»)12 (3,8%)

Євген Гурін (ФК «Глибочок»)12 (3,8%)

Валентин Білик («Айва-Тірас»)11 (3,5%)

Микола Гнатишин («Говерла»)10 (3,2%)

Олександр Павлусь («Ветерани Тернопільщини 40+»)10 (3,2%)

Владислав Левчик («Айва-Тірас»)8 (2,5%)

Ігор Бадло («Ветерани Тернопільщини 40+»)8 (2,5%)

Василь Дзюба («Говерла»)6 (1,9%)

Євген Юнаков («Ветерани Тернопільщини 40+»)5 (1,6%)

Роман Паін («Ветерани Тернопільщини 40+»1 (0,3%)

Юрій Карбовський («Айва-Тірас»)1 (0,3%)


Всього голосів: 314


Голосування закінчилось