Футбол - це більше, ніж гра

Насолоджуйтесь грою та будьте здоровими

← На головну

Фінал кубка області. «ДСО-Поділля» – «Колос»: протистояння тренерів та їх тактик

24 серпня 2017 р. 14:00

Фінал кубка Тернопільської області 2017 року – це не лише боротьба на футбольному полі гравців, а й битва тренерів – Андрія Гринченка з «ДСО-Поділля» та Михайла Забитівського зі зборівського «Колоса».  

Андрій Гринченко лише нещодавно очолив команду і провів з нею всього чотири офіційні поєдинки – по два в чемпіонаті і кубку. Результати цим матчів різні – дві перемоги, одна нічия та одна поразка. Безумовно, першим його успіхом стало те, що він за сумою двох матчів зумів вивести «ДСО-Поділля» у фінал обласного кубка, перегравши великогаївський «Агрон-ОТГ» (1:2, 6:0). У чемпіонаті області в команди не такі добрі справи, адже «ДСО-Поділля» на разі посідає четверте місце в турнірній таблиці, а за тренера Андрія Гринченка був переможений у гостях ФК «Козова» (2:0) та зафіксовано домашню нічию в поєдинку зі зборівським «Колосом» (1:1).   

Михайло Забитівський від початку сезону тренує «Колос» і за короткий час зумів створити конкурентоздатний колектив, який може і забирає очки в багатьох визнаних команд області. Основна його перевага в стабільності ігрового складу, який протягом сезону майже не змінюється, відповідно гравці, клас яких за рівнем обласного чемпіонату є доволі високим, зіграні та розуміють один одного практично з пів слова. На сьогодні зборівська команда займає п’яте місце у турнірній таблиці (йде слідом за «ДСО-Поділля»), і при вдалій грі може замахнутися навіть на призове підсумкове місце. Успішно під керівництвом Михайла Забитівського колектив зі Зборова пройшов кубковий шлях. Вдала гра у гостях змушувала в двох випадках їх суперників не виїздити на матчі-відповіді. Найважче «Колосу» далася півфінальна стадія. Адже після комфортної домашньої перемоги над ФК «Збараж» (3:0), була доволі несподівана поразка 0:2 на полі опонента. У цьому випадку, можна вважати, що зборівчани недооцінили суперника та розслабилися, адже почали в другому таймі робити ранні заміни, які послабили гру команди. Так чи інакше, «Колос» вперше в своїй історії пробився до фіналу обласного кубка і це, мабуть, найбільше досягнення в тренерській кар’єрі Михайла Забитівського.   

У залежності від вибраної тактики та суперника обидва тренери застосовують різні схеми розташування футболістів на полі. Зазвичай, це гра в три або чотири оборонці, чотири чи п’ять півзахисників та одного чи два форварди. На фінал кубка можна спрогнозувати, що тренери виберуть більш захисту модель гри з чотирма захисника. Що ж до атакувальної ланки, то найпевніше Михайло Забитівський відрядить у напад одного гравця (очевидно, це буде Володимир Турчак), якому з глибини поля допомагатиме Ігор Козелко. Натомість на вістрі атаки в «ДСО-Поділля» будуть, очевидно, два гравці – Юрій Сорочан та Олексій Литовченко. Якщо саме так станеться, то в середині поля в зборівської команди гратиме п’ять футболістів (два з яких в опорній зоні), а в колективу з Тернопільського району – чотири півзахисники. Однозначно серед них не буде лідера і капітана команди Юрія Беркити, який отримав травму і переніс нещодавно операцію. Його місце, очевидно, займе Віталій Мищишин, котрий теж має невелике ушкодження, але його поява на полі більш очікувана на позицію атакувального півзахисника, ніж будь-кого іншого. Що ж до воротарів, то тут практично зі 100 відсотковою гарантією можна стверджувати, що в «Колоса» в рамці діятиме Руслан Мазур, а в «ДСО-Поділля» – Владислав Бритковський.

Зауважимо, що обидва наставники не лише керують своїми підопічними з тренерської лавки, а ще й безпосередньо одягають форму та виходять на футбольне поле. Гринченко це робить практично в кожному матчі, Забитівський – зрідка. У нинішньому сезоні Андрій Вікторович провів за свою команду 7 матчів у чемпіонаті і 4 в кубку області, Михайло Михайлович – 4 поєдинки в чемпіонаті та 2 в кубку (голами наставники не відзначалися). Чи можна очікувати на їхню появу в фіналі кубка? Очевидно, що – так. Граючий тренер «ДСО-Поділля» найпевніше вийде зі стартових хвилин, а появу наставника «Колоса» можна, хоча й мало ймовірно, очікувати в другому таймі.

← На головну
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Третя ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Вища ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Друга ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Перша ліга

Наші партнери

Хто на Вашу думку стане переможцем бомбардирської гонки у вищій Тернопільській футзальній лізі?

Михайло Войцещук («Медобори»)158 (50,3%)

Ростислав Гришак («Айва-Тірас»)40 (12,7%)

Володимир Мостовий («Wyscout»)18 (5,7%)

Віталій Паперовський (ФК «Глибочок»)14 (4,5%)

Владислав Тимощук («Айва-Тірас»)12 (3,8%)

Євген Гурін (ФК «Глибочок»)12 (3,8%)

Валентин Білик («Айва-Тірас»)11 (3,5%)

Микола Гнатишин («Говерла»)10 (3,2%)

Олександр Павлусь («Ветерани Тернопільщини 40+»)10 (3,2%)

Владислав Левчик («Айва-Тірас»)8 (2,5%)

Ігор Бадло («Ветерани Тернопільщини 40+»)8 (2,5%)

Василь Дзюба («Говерла»)6 (1,9%)

Євген Юнаков («Ветерани Тернопільщини 40+»)5 (1,6%)

Роман Паін («Ветерани Тернопільщини 40+»1 (0,3%)

Юрій Карбовський («Айва-Тірас»)1 (0,3%)


Всього голосів: 314


Голосування закінчилось