Футбол - це більше, ніж гра

Насолоджуйтесь грою та будьте здоровими

← На головну

Бронзова Тернопільщина

17 грудня 2017 р. 17:17


З 11 по 15 грудня в Берегово (Закарпаття) пройшла футзальна першість України серед ветеранів по ВФСТ "Колос". Збірна Тернопільщини, сформована на базі майстрів із смт Козова, вперше у своїй історії, за сприяння обласної федерації, виступала у категорії 55+. Окрім неї, у змаганнях взяли участь ще 12 команд, які на попередньому етапі були розподілені на чотири групи.

Згідно жеребу, свій дебютний поєдинок Старт проводив з минулорічним фіналістом змагань - командою Харківщини. Перший тайм видався дещо сумбурним і нервовим - наші хлопці звикали до покриття та налагоджували ігрові зв'язки. По перерві почала вимальовуватися перевага наших земляків, які створили низку відмінних нагод для взяття воріт. Однак штанга тричі рятувала суперників від голу. Та все ж один удар Івана Білана виявився влучним. Відтак - перемога з рахунком 1:0.

У другому матчі - з командою Запоріжжя - Старт одразу захопив ініціативу і ще до перерви тричі засмутив візаві. Відзначився Ігор Кулька, Богдан Судомир та В'ячеслав Торський. Впевнена перемога - 3:0 - принесла перше місце у групі і путівку у плей-офф.

У чвертьфіналі Старт, в колективі якого панував відмінний мікроклімат, знову домінував на майданчику, цього разу у зустрічі зі збірною Рівненщини. Результат матчу - 3:1 - не дав підстав сумніватися у закономірності успіху тернополян і їхній методі підготовки до матчів під час напруженого турніру. Один гол на свій рахунок записав Кулька і два - Торський. Особливо красивим виявився другий гол В'ячеслава - чи не найкращий на турнірі - потужний удар метрів з 10 прийшовся точно у дев'ятку.

У півфіналі на Старт чекали житомиряни - зіграний колектив, який з року в рік успішно виступає в чемпіонатах України, до того ж має досвід виступів у Всесвітніх іграх ветеранів. Абсолютно рівна гра, здавалося, йшла до нічиєї, однак єдина помилка тернополян вартувала їм можливості посперечатися за золото - 1:0 на користь команди з Полісся.

І все ж із прем'рної першості Старт поїхав додому з медалями. У грі за третє місце тернополянам протистояли вінничани. Наші земляки показали цікаву комбінаційну гру, а свою перевагу втілили у два голи (Ігор Кулька, Ярослав Карнаух). Під завісу гри суперник скоротив відставання, однак в нервовій кінцівці забити ще один гол не зумів - 2:1 на користь наших земляків.

У фіналі одесити лише у серії післяматчевих пенальті перемогли житомирян. На думку більшості фахівців, команди-призери сповна заслужили медалі, оскільки протягом усіє турнирної дистанції демонстрували стабільну і якісну гру. І буда-яка з них могла опинитися, за певного збігу обставин, на вершині. Втім, капітан збірної Тернопільщини Ігор Кулька, який, до речі, був визнаний кращим гравцем турніру, залишився повністю задоволений виступом команди.

Старт (Тернопільська область): гравці - Ігор Кулька (капітан), Іван Білан, Степан Головач, Ярослав Карнаух, Володимир Лесів, Ігор Марків, Мирон Прийдун, В'ячеслав Торський, Богдан Судомир, тренерсько-менеджерський дует - Василь Макогін (за сумісництвом - душа команди) і Юрій Малишев.

← На головну
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Третя ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Вища ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Друга ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Перша ліга

Наші партнери

Хто на Вашу думку стане переможцем бомбардирської гонки у вищій Тернопільській футзальній лізі?

Михайло Войцещук («Медобори»)158 (50,3%)

Ростислав Гришак («Айва-Тірас»)40 (12,7%)

Володимир Мостовий («Wyscout»)18 (5,7%)

Віталій Паперовський (ФК «Глибочок»)14 (4,5%)

Владислав Тимощук («Айва-Тірас»)12 (3,8%)

Євген Гурін (ФК «Глибочок»)12 (3,8%)

Валентин Білик («Айва-Тірас»)11 (3,5%)

Микола Гнатишин («Говерла»)10 (3,2%)

Олександр Павлусь («Ветерани Тернопільщини 40+»)10 (3,2%)

Владислав Левчик («Айва-Тірас»)8 (2,5%)

Ігор Бадло («Ветерани Тернопільщини 40+»)8 (2,5%)

Василь Дзюба («Говерла»)6 (1,9%)

Євген Юнаков («Ветерани Тернопільщини 40+»)5 (1,6%)

Роман Паін («Ветерани Тернопільщини 40+»1 (0,3%)

Юрій Карбовський («Айва-Тірас»)1 (0,3%)


Всього голосів: 314


Голосування закінчилось