Футбол - це більше, ніж гра

Насолоджуйтесь грою та будьте здоровими

← На головну

Теребовлянська «Нива» мінімально програє в Ужгороді

22 жовтня 2017 р. 18:27

Сьогодні, 22 жовтня, теребовлянська «Нива» у 9-му турі аматорського чемпіонату України в Ужгороді мінімально поступилася ФК «Минай» – 1:2.

Перед початком матчу головний тренер «Ниви» Назар Козак мав серйозні кадрові проблеми. По різних причинах не змогли взяти участі в матчі нападник Святослав Дзядикевич, півзахисники Ігор Сороцький та Олег Никеруй та воротар Володимир Кравчук. Зважаючи на це, особливо вибору в тренерського штабу  теребовлянської команди не було. Місце у воротах зайняв Віктор Ольховий, капітан команди Віктор Ковалик і Андріан Бабич сформували пару центральних оборонців, Андрій Сухецький грав в обороні зліва, а Сергій Полянчук – справа. У центрі півзахиснику діяли одразу троє гравців – Павло Макогон та Владислав Сороцький (грали в опорній зоні) та Немо Шелія (піднападник). Михайло Штанкевич обійняв місце лівого півзахисника, а Руслан Луцик – правого і в атаці грав один Олександр Боженко.

У першій половині першого тайму гра на футбольному полі була рівною, на атаку ФК «Минай» теребовлянці відповідали своєю. Перший небезпечний момент гравці «Ниви» створили після стандарту. Руслан Луцик зробив навісну передачу зі штрафного, а Владислав Сороцький, для якого цей матч був першим після майже двохмісячної перерви, пробив ударом головою повз ворота. Над воротами пролетів м’яч після удару з середньої відстані Сергія Полянчука. Натомість швидку контратаку ледь не завершив точним ударом Руслан Луцик. В останній момент кіпер ФК «Минай» перевів м’яча на кутовий.

За рівної гри, доволі несподівано господарі повели в рахунку. Це Василь Пиняшко, якого оборонці «Ниви» залишили самого на 11-ти метрах від  воріт, прийняв м’яча і потужно пробив під поперечину (1:0). Майже одразу теребовлянці могли зрівняти рахунок. Після проходу правим краєм, Сергій Полянчук відпасував на Немо Шелію, той зробив навісну передачу.  Дальню штангу ударом головою замикав Михайло Штанкевич, але в боротьбі з захисником ФК «Минай», пробив не сильного і м’яч забрав до рук кіпер господарів. А після удару Андріана Бабича зі штрафного метрів з 30-ти, м’яч пройшов над поперечиною.

Та все ж наші земляки під завісу першої 45-хвилинки таки зуміли відзначитися. Сергій Полянчук зробив навісну передачу з правого краю, а нападник Олександр Боженко ударом головою відправив м'яча у ворота ФК «Минай» (1:1).

На жаль, розвинути успіх теребовлянці в другому таймі не зуміли. І якщо на старті тайму удар Немо Шелії був не точним, то господарі відповіли голом. Їхній нападник Гегедош Роберт пройшов по лівому краю і з-під капітана «Ниви» Віктора Ковалика зробив прострільну передачу в центр штрафного майданчика. Без обробки, більярдним ударом у нижній правив від кіпера «Ниви» Віктора Ольхового кут воріт поцілив Яромир Лобода (2:1).

Далі господарі повністю  перехопили ініціативу, і могли ще не раз відзначитися. На щастя, надійно грав наш голкіпер Ольховий, якому в ряді епізодів допомагав капітан  Ковалик, а коли і вони не могли стримати футболістів ФК «Минай», їхні удари були не влучними.

Не допомогли «Ниві» і дві заміни. «Свіжі» футболісти Тарас Червонецький та Віталій Бодак, не зуміли переламати хід гри, хоча й були доволі активними. А до небезпек наприкінці матчу з боку теребовлянської команди можна віднести удар з середньої відстані Віктора Ковалика, після якого м’яч пройшов над поперечиною.

Наступної неділі, 29 жовтня, відбудеться останній у календарному 2017 році офіційний поєдинок за участю теребовлянської «Ниви». Цього дня наші земляки гратимуть на виїзді з ОДЕКом з Оржева (Рівненська область).

Фото з сайту ФК «Минай».

← На головну
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Третя ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Вища ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Друга ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Перша ліга

Наші партнери

Хто на Вашу думку стане переможцем бомбардирської гонки у вищій Тернопільській футзальній лізі?

Михайло Войцещук («Медобори»)158 (50,3%)

Ростислав Гришак («Айва-Тірас»)40 (12,7%)

Володимир Мостовий («Wyscout»)18 (5,7%)

Віталій Паперовський (ФК «Глибочок»)14 (4,5%)

Владислав Тимощук («Айва-Тірас»)12 (3,8%)

Євген Гурін (ФК «Глибочок»)12 (3,8%)

Валентин Білик («Айва-Тірас»)11 (3,5%)

Микола Гнатишин («Говерла»)10 (3,2%)

Олександр Павлусь («Ветерани Тернопільщини 40+»)10 (3,2%)

Владислав Левчик («Айва-Тірас»)8 (2,5%)

Ігор Бадло («Ветерани Тернопільщини 40+»)8 (2,5%)

Василь Дзюба («Говерла»)6 (1,9%)

Євген Юнаков («Ветерани Тернопільщини 40+»)5 (1,6%)

Роман Паін («Ветерани Тернопільщини 40+»1 (0,3%)

Юрій Карбовський («Айва-Тірас»)1 (0,3%)


Всього голосів: 314


Голосування закінчилось