Футбол - це більше, ніж гра

Насолоджуйтесь грою та будьте здоровими

← На головну

Ветерани мадридського «Реалу» подарували Тернопільщині футбольне свято!

26 квітня 2017 р. 18:14

18136295_10209589074505729_1358513624_n

Традиційне фото з ветеранами «Реалу»

Справжньою подією у спортивному житті Тернопільщини став приїзд у наш край колишніх гравців мадридського «Реалу» Франсіско Павона та Івана Переса. Іспанські футболісти протягом двох днів для кількох сотень дітлахів провели майстер-класи. А закріпили набуті знання юні тернопільські спортсмени безпосередньо під час футбольних матчів, у яких партнерами в них були Павон і Перес.

Франсіско Павон та Іван Перес виступи на професійному рівні завершили, однак продовжують займатись улюбленою справою, виступаючи з виставковими матчами за ветеранську команду «вершкових» у різних куточках світу, тим самим популяризуючи рідний клуб та футбол загалом.

На Тернопільщину зіркові гості завітали на запрошення голови Федерації футболу Тернопільської області, народного депутата Тараса Юрика та за сприяння Фундації зірок світового футболу «Діти».

На Павона та Переса у нашому краї чекали чотири зупинки: Збараж, Великі Гаї, Чортків і Зборів. У кожному населеному пункті захід розпочинався з так званих розігрівальних  конкурсів із набивання м’яча та знань історії футболу. Особливо захоплюючою була суперечка з вибивання м’яча у Великих Гаях, де два хлопчики вразили кількістю жонглювань – 106 та 96 разів. А ще у цих стартах не побоялася кинути виклик хлопцям і одна дівчина. Вона, а також два найкращі жонглери отримали цінні подарунки.

Поява ж на футбольному полі відомих гравців з Іспанії супроводжувалась бурхливими оплесками як дітей, так і їхніх батьків, деякі з них навіть вивчили привітання іспанською, щоб показати свою українську гостинність. Не залишилися гості і без подарунків. Тарас Юрик вручив їм справжні українські вишиванки.

А далі ветерани «Реалу» зробили те, заради чого на їх приїзд зібралися сотні дітлахів на спортивних стадіонах. Спершу на юних футболістів очікувала розминка під керівництвом знаних іспанців, згодом відбувся майстер-клас за їх участю, а апофеозом спортивного свята в кожному містечку був футбольний матч за участю місцевих дітлахів та Франсіско Павона й Івана Переса – один з них грав за одну команду, інший – за другу.

Ну і, безперечно, як без традиційних автографів та фотосесій!. При цьому сфотографуватися з екс-гравцями «Реалу» мали можливість усі бажаючі, а їх було чимало. Тим не менше, мадридські гості нікому не відмовляли і терпеливо дочекалися останнього бажаючого.

Іспанці абсолютно щиро зізналися, що отримали не менше задоволення, ніж самі діти. Футболісти розповіли, що по-новому відкрили для себе Україну і не очікували на таку теплу зустріч.

– Ми знаємо, що в усьому світі діти люблять грати у футбол, і Україна – не виняток. Мета нашого приїзду – це допомогти Фундації зірок світового футболу «Діти» та Федерації футболу Тернопільської області, щоб діти мали краще майбутнє, передати цінності взаємопідтримки і вміння рухатися вперед. Під час спілкування з тернопільськими дітьми ми намагалися показати їм базові принципи футболу та передати хоча б частинку наших знань, те, що свого часу нас навчили наші тренери, коли ми з Іваном тільки прийшли у дитячу футбольну школу мадридського «Реалу». Сподіваюся, наш візит на Тернопільщину став корисним. Ми зі свого боку отримали чимало позитивних емоцій та більше дізналися про Україну та її гостинних людей, – відзначив переможець Ліги чемпіонів та двічі чемпіон Іспанії Франсіско Павон.

– Наше завдання – навчити змагальності, відчуття конкуренції та поваги один до одного на футбольному полі. Діти мають розуміти, що вони по житті між собою друзі, але у футболі можуть конкурувати. Крім самого футболу, юні спортсмени мають розуміти, що надзвичайно велике значення мають тренування. Через них передається як любов до цього виду спорту, так і здобуваються футбольні навики, які стають у нагоді під час матчів, – доповнив свого колегу Іван Перес, котрий за «Реал» виступав у сезоні-1996/97.
Чудова атмосфера футбольного свята подарувала незабутні емоції і віру в те, що діти, очі яких горіли і кожен з яких хотів продемонструвати свою техніку перед знаменитостями, на своєму життєвому шляху зроблять вибір на користь здорового способу життя.

Тарас Юрик (справа) подякував екс-гравцям «Реалу» за неймовірне свято, яке вони влаштували місцевим дітлахам

Тарас Юрик (справа) подякував екс-гравцям «Реалу» за неймовірне свято, яке вони влаштували місцевим дітлахам

– Я забив гол, а передачу мені віддав сам Іван Перес! Відчуття неймовірні, у майбутньому хочу бути подібним на нього. А загалом мені подобається іспанський футбол та як грають їхні клуби «Реал» та «Барселона», – розповів 8-річний нападник Стас Яцишин, який виступав за команду Івана Переса і став автором першого забитого м’яча у матчі, що відбувся у Великих Гаях.

– Враження від спілкування з іспанськими футболістами дуже приємні. Я здивувався, коли їх побачив. Бо думав, що вони старші, а виявилось, що ще молоді, тримають себе у формі. Подвійно приємно було зіграти з ними у футбол, адже вболіваю за мадридський «Реал», а моїм кумиром є гравець «королівського» клубу Кріштіану Роналду, – поділився своїми емоціями 13-річний захисник з В. Гаїв Мартин Крутенко, один з тих, хто мав нагоду грати в команді відомого іспанського оборонця Франсіско Павона.

Організатори спортивного дійства впевнені, що приїзд мадридців має зробити серйозний поштовх у популяризації футболу на Тернопільщині.

– Мабуть, раз у житті випадає можливість побачити футболістів такого високого класу, перейняти їхній досвід, відчути атмосферу, яка панувала і панує в іспанській Прімері футболу, зокрема в клубі «Реал». Хочу подякувати нашим гостям, що зголосилися приїхати в Україну. Франсіско Павон тільки прилетів із Мексики, де він проводив майстер-класи. Але нам вдалося з ним, а також Іваном Пересом домовитись. Приїхавши до нас, вони зробили неймовірну подію в житті юних тернопільських футболістів. Ті емоції, які бачиш на обличчях наших дітей, словами не передати. Я прочитав чимало відгуків батьків у соцмережах про цю подію. Можу сказати, що потрібний ефект ми отримали – діти прийшли додому і розповіли, що визначились із майбутньою професією свого життя, – каже Тарас Юрик.

Іван Перес проводить майстер-клас із юними футболістами

Іван Перес проводить майстер-клас із юними футболістами

Тарас Зіновійович зізнається, що подібні заходи матимуть систематичний характер, а наступний схожий візит відомих футболістів відбудеться наприкінці літа.

– Федерація футболу Тернопільської області буде надалі займатися організацією таких заходів. Привозитимемо для дітей кумирів, у яких вони будуть вірити, які будуть для них метою, що потрібно досягати. Це той шлях, який я бачу оптимальним. Паралельно розбудовуватимемо спортивну інфраструктуру, щоб маленькі футболісти мали де грати, і мотивуватимемо їх, щоб вони хотіли грати у футбол, – підсумував Тарас Юрик.

← На головну
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Третя ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Вища ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Друга ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Перша ліга

Наші партнери

Хто на Вашу думку стане переможцем бомбардирської гонки у вищій Тернопільській футзальній лізі?

Михайло Войцещук («Медобори»)158 (50,3%)

Ростислав Гришак («Айва-Тірас»)40 (12,7%)

Володимир Мостовий («Wyscout»)18 (5,7%)

Віталій Паперовський (ФК «Глибочок»)14 (4,5%)

Владислав Тимощук («Айва-Тірас»)12 (3,8%)

Євген Гурін (ФК «Глибочок»)12 (3,8%)

Валентин Білик («Айва-Тірас»)11 (3,5%)

Микола Гнатишин («Говерла»)10 (3,2%)

Олександр Павлусь («Ветерани Тернопільщини 40+»)10 (3,2%)

Владислав Левчик («Айва-Тірас»)8 (2,5%)

Ігор Бадло («Ветерани Тернопільщини 40+»)8 (2,5%)

Василь Дзюба («Говерла»)6 (1,9%)

Євген Юнаков («Ветерани Тернопільщини 40+»)5 (1,6%)

Роман Паін («Ветерани Тернопільщини 40+»1 (0,3%)

Юрій Карбовський («Айва-Тірас»)1 (0,3%)


Всього голосів: 314


Голосування закінчилось