Футбол - це більше, ніж гра

Насолоджуйтесь грою та будьте здоровими

← На головну

Кращий гравець туру: Олександр Боженко – знайомство зблизька

8 вересня 2017 р. 21:20

Нападник теребовлянської «Ниви» Олександр Боженко за версією Федерації футболу Тернопільської області став кращим гравцем 16-го туру першої ліги чемпіонату Тернопільської області. Знайомимо ближче з цим форвардом.  

Олександре, як потрапив до теребовлянської «Ниви»?

Коли я виступав у чемпіонаті Кіровоградської області за «Інгулець-3» (Петрове), отримав запрошення до аматорської збірної України. Тоді у мене була дилема: підписувати професійний контракт з «Інгульцем» (нині команда першої ліги чемпіонату України – авт.) або ж захищати кольори аматорської збірної. Я вибрав другий варіант і підшуковував сильну та амбітну не професійну команду. На мене вийшов тодішній головний тренер теребовлянської «Ниви» Назар Козак і запросив до себе команду. Отож, з квітня цього року захищаю кольори теребовлянського колективу. 

– В матчах обласної першості забиваєш чимало, натомість в аматорах результативність не така як би того хотілося…

– У поєдинках аматорського чемпіонату останнім часом не щастить. Гольові моменти маю практично в кожному поєдинку, однак кульгає їх реалізація. Буду намагатися виправити ситуацію в наступних матчах.

– У останньому матчі першості області проти ФК «Збараж» відзначився хет-триком. Загалом за футбольну кар’єру мав багато матчів, в яких відзначався трьома і більше голами.

– Було кілька, але по пам’яті не пригадаю їх кількість. Робота форварда забивати голи, намагаюся це справно робити.

– Пригадай найкращий свій гол забитий за «Ниву»?

– Це був домашній поєдинок проти Ковеля в аматорській лізі України. Завдав точного удару з-за меж штрафного майданчика у самісіньку «дев’ятку». Той матч ми виграли 2:0.

– А який поєдинок виступаючи за теребовлянську команду тобі найбільше запам’ятався?

– Виїзний матч з тернопільською «Нивою». В останньому туру минулого сезону на аматори відбулося свого роду тернопільське обласне дербі. В матчі двох «Нив» вирішувалося, хто буде вище знаходитися в турнірній таблиці. Нас влаштовувала і нічия, тим не менше у доволі серйозному протистоянні саме теребовлянська команда святкувала перемогу (1:0), а я зумів відзначитися переможним м’ячем.

– Як ставишся до думок фахівців, які порівнюють тебе з нинішнім головним тренером «Ниви» Ігорем Петровичем Яворським?

Теж чув подібні думки. Мені приємні такі порівняння, адже Ігор Петрович відомий український бомбардир, рекордсмен тернопільської «Ниви» за всю її історію.

– Зважаючи на специфіку гри форварда, багато секретів гри нападника розкриває саме Ігор Петрович?

– Звичайно, він чимало зі мною працює, як фізично, так і тактично та психологічно. Розповідає як грати на випередження, яке місце краще зайняти, щоб виграти боротьбу за м’яч на другому поверсі тощо. Хоча пройшов невеликий проміжок часу, як ми працюємо разом, однак вже чимало я від нашого тренера перейняв.

– Кажуть Ігор Яворський відзначається фізичними навантаженнями на тренувальних зборах. Як їх переносиш?

Дійсно, ні в «Інгульці», ні в аматорській збірній подібних навантажень не проходив. Вважаю, що передсезонні навантаження, в тому числі бігова робота, потрібні, адже чемпіонат довгий, граємо практично кожні 3-4 дні, тому база повинна бути закладена до початку сезону. 

– Які плани ставиш особисто для себе виступаючи за теребовлянську «Ниву»?

– Найвищі! У нас амбітний президент клубу і його цікавлять тільки перемоги. З теребовлянською «Нивою» хочу виграти аматорський чемпіонат і кубок! Загалом загадувати наперед не буду, головне, щоб було здоров’я. І тоді я буду докладати максимальних зусиль для успішних виступів «Ниви» в усіх змаганнях, в яких команда братиме участь.

– Розкажи про свої виступи за аматорську збірну України?

– Вона брала участь у кубка Регіонів УЄФА. Це свого роду аматорський чемпіонат Європи. Спершу були відбіркові змагання на Мальті, які збірна успішно подолала. А влітку цього року відбувся фінал у Туреччині. Там ми, на жаль, не вийшли з групи. По-правді кажучи, рівень суперників був доволі серйозним. Спершу програли господарям змагань – збірній Туреччини (0:3), далі зіграли внічию 3:3 з Португалією і поступилися хорватам (1:4). Всі три матчі відіграв в основному складі та відзначився двома м’ячами. По одному голу забив португальцям та хорватам.

– Після змагань у Туреччині не було запрошень з професійних клубів?

– Мав кілька пропозицій, але дав слово президенту ФК «Нива» Степану Степановичу Никерую, що цей сезону відіграю за теребовлянську команду. 

– Сашко, ти не місцевий, як тобі живеться на Тернопільщині?

– Дуже добре. Керівництво клубу забезпечило комфортні умови проживання. Жодних проблем у побуті не відчуваю.

 

БІОГРАФІЯ

Боженко Олександр Миколайович

Народився – 11 липня 1989 року

Амплуа – нападник

Виступав за команди – «Інгулець-3» (Петрове), збірну Кіровоградської області, аматорську збірну України. З квітня 2017 року захищає кольори теребовлянської «Ниви». 

За це час зіграв за «Ниву» 13 матчів у аматорському чемпіонаті України та забив 5 голів. Ще 10 поєдинків за теребовляську команду Сашко провів у першій лізі чемпіонату Тернопільської області, в яких відзначився 16-ма точними влучаннями. 

← На головну
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Третя ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Вища ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Друга ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Перша ліга

Наші партнери

Хто на Вашу думку стане переможцем бомбардирської гонки у вищій Тернопільській футзальній лізі?

Михайло Войцещук («Медобори»)158 (50,3%)

Ростислав Гришак («Айва-Тірас»)40 (12,7%)

Володимир Мостовий («Wyscout»)18 (5,7%)

Віталій Паперовський (ФК «Глибочок»)14 (4,5%)

Владислав Тимощук («Айва-Тірас»)12 (3,8%)

Євген Гурін (ФК «Глибочок»)12 (3,8%)

Валентин Білик («Айва-Тірас»)11 (3,5%)

Микола Гнатишин («Говерла»)10 (3,2%)

Олександр Павлусь («Ветерани Тернопільщини 40+»)10 (3,2%)

Владислав Левчик («Айва-Тірас»)8 (2,5%)

Ігор Бадло («Ветерани Тернопільщини 40+»)8 (2,5%)

Василь Дзюба («Говерла»)6 (1,9%)

Євген Юнаков («Ветерани Тернопільщини 40+»)5 (1,6%)

Роман Паін («Ветерани Тернопільщини 40+»1 (0,3%)

Юрій Карбовський («Айва-Тірас»)1 (0,3%)


Всього голосів: 314


Голосування закінчилось