Футбол - це більше, ніж гра

Насолоджуйтесь грою та будьте здоровими

← На головну

Назар Холодницький: «Вболівальники хочуть бачити якісну гру і чесне суддівство»

11 липня 2017 р. 20:31

Арбітри та асистенти Прем’єр-ліги, які, беручи участь цими днями у навчальних семінарах та тестах з фізичної підготовки, готуються до початку сезону 2017/2018 років, зустрілися у Будинку футболу із керівництвом Федерації футболу України.

До офіційних осіб матчу Прем’єр-ліги звернувся перший віце-президент ФФУ Назар Холодницький, який у своїй промові сфокусувався на важливій ролі арбітрів у процесі боротьби з корупцією у вітчизняному футболі. Саме арбітри, на думку функціонера ФФУ, відіграватимуть ключову роль в очищенні футболу від матчів з фіксованим результатом, а тому мають поставитися до цієї місії дуже серйозно. Адже, виходячи зі світової практики, у низці випадків саме рефері виступають зацікавленими сторонами у корупційних процесах у спорті №1.

«Нещодавно ви мали зустріч із головою Комітету з етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранкою, який розповідав про поточні перипетії боротьби із договірними матчами в Україні. Наразі ми починаємо активно відстежувати усі футбольні матчі, незважаючи на їх статус: чи це поєдинок Прем’єр-ліги, чи це товариська зустріч. Робота футбольного арбітра є дуже відповідальною. І часи, коли арбітри могли впливати на хід матчів, потрібно назавжди залишити у минулому. Вболівальники, які приходять на футбол, хочуть бачити не перемогу своєї команди, через яку можуть виникати питання до арбітра, а яскраву, якісну, відверту гру і чесне суддівство. Адже футбол в Україні – не просто гра мільйонів, а національна ідея», - зазначив Холодницький.

У свою чергу, перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко подякував офіційним особам матчу Прем’єр-ліги за плідну роботу під час проведених підготовчих зборів: «З 16 липня арбітри розпочнуть свою роботу на матчах чемпіонату України. Від керівництва національної асоціації хотів би сказати: на полі бувають різні ситуації та їх трактування з боку арбітрів, у результаті чого можуть виникати дискусії у футбольній спільноті. Головне, щоб прийняті вами рішення завжди ґрунтувалися на діючих Правилах гри».

Керівник Комітету арбітрів Лучано Лучі анонсував цікаву ініціативу, яка з початком нового сезону «Ліги Парі-Матч» діятиме на офіційному сайті Комітету: «Коли виникатиме потреба, Комітет аргументуватиме прийняті арбітрами рішення та даватиме офіційні версії трактування тих чи інших ігрових епізодів, які потребують додаткового роз’яснення».

Вадим Костюченко привітав прийдешнє нововведення Комітету арбітрів і звернув увагу, що для федерації принципово важливим є виховання майбутнього покоління рефері, які вже незабаром мають увійти до когорти арбітрів елітного українського дивізіону. «У серпні українські арбітри отримуватимуть нові знання на літніх курсах УЄФАу Женеві, п’ять вітчизняних арбітрів наразі працюють на матчах Ліги Європи, ще три представники від України, включаючи Катерину Монзуль, одного з кращих арбітрів світового футболу, вирушать на фінальну частину Євро-2017. Тобто ми є свідками певних успіхів українського арбітражу. Упевнений, що об'єднавши зусилля, ми зробимо для його розвитку ще більше. ФФУ сподівається, що новий сезон, який вже найближчим часом стартує в Україні, проходитиме за свистком арбітра, а не вболівальників».

Прес-служба ФФУ

 

 

← На головну
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Третя ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Вища ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Друга ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Перша ліга

Наші партнери

Хто на Вашу думку стане переможцем бомбардирської гонки у вищій Тернопільській футзальній лізі?

Михайло Войцещук («Медобори»)158 (50,3%)

Ростислав Гришак («Айва-Тірас»)40 (12,7%)

Володимир Мостовий («Wyscout»)18 (5,7%)

Віталій Паперовський (ФК «Глибочок»)14 (4,5%)

Владислав Тимощук («Айва-Тірас»)12 (3,8%)

Євген Гурін (ФК «Глибочок»)12 (3,8%)

Валентин Білик («Айва-Тірас»)11 (3,5%)

Микола Гнатишин («Говерла»)10 (3,2%)

Олександр Павлусь («Ветерани Тернопільщини 40+»)10 (3,2%)

Владислав Левчик («Айва-Тірас»)8 (2,5%)

Ігор Бадло («Ветерани Тернопільщини 40+»)8 (2,5%)

Василь Дзюба («Говерла»)6 (1,9%)

Євген Юнаков («Ветерани Тернопільщини 40+»)5 (1,6%)

Роман Паін («Ветерани Тернопільщини 40+»1 (0,3%)

Юрій Карбовський («Айва-Тірас»)1 (0,3%)


Всього голосів: 314


Голосування закінчилось