Футбол - це більше, ніж гра

Насолоджуйтесь грою та будьте здоровими

← На головну

Федерація футболу Тернопільської області стала співорганізатором кубку з дворового футболу

26 червня 2017 р. 11:23

В Тернополі за кубок з дворового футболу змагалися п’ять хлопчачих команд на стадіоні “Текстерно”. Кожен учасник не залежно від зайнятого місця отримав медаль та грамоту, а кожна команда –  м’яч від Федерації футболу Тернопільської області. Також усі отримали солодкі подарунки, а найкращі гравці – ще й навушники, портативні зарядні пристрої тощо.

На добрі змагання дітей поблагословив отець Мирон, настоятель Храму Вознесіння Господнього, будівництво якого завершується неподалік від стадіону. Для всіх присутніх завдяки спонсорам був організований солодкий стіл.

– Ініціювали проведення кубку самі діти. Не раз вони до мене підбігали і запитували: “Дядя Володя, коли будуть футбольні змагання”. Я відповів, що коли створять три команди, тоді й організуємо кубок. Діти назбирали п’ять команд, то ж мені довелося виконувати свою обіцянку, що ми сьогодні і зробили, – розповів головний натхненник усіх заходів, головний інженер підприємства, виконуючий директор ГО “Асоціації розвитку громадських ініціатив” Володимир Байгер.

Голова ГО “Фундація зірок світового футболу. Діти” Ярослав Нестерович зазначив, що планів щодо розвитку футбольного руху є чимало, на меті – забрати  дітей з вулиці і навчити їх займатися футболом.

– Це своєрідний соціально-спортивний проект, який, я вірю, вдасться втілити спільно із мадридським “Реалом”, гравці якого на наше запрошення вже двічі побували у Тернополі. “Реал” може допомогти екіпірувати дітей, організувати якусь систему заохочень для юних футболістів, адже це має вагоме значення як для дітей, так і для батьків. Мова йде не лише про безкоштовні заняття, але й про призи, деспансеризацію тощо. Є тільки одне зауваження – щоб місцеве населення не засмічувало стадіон, демонструючи негативний приклад дітям і не перешкоджали цим їх розвитку, – зазначив Ярослав Нестерович.

Депутат даного округу Віктор Шумада щоразу активно долучається до таких заходів.  Цього разу на змагання прийшов не сам, а із своїм сином, адже, схоже, що за час депутатства, вже сприймає діяльність на окрузі не як роботу, а як повноцінну частину життя.

– На останньому етапі виготовлення документів для повернення стадіону у комунальну власність. Його планується закріпити  за однією з шкіл, а тоді будуть прийматися рішення про те, чи залишиться цей об’єкт у вигляді стадіону, чи це буде інший спортивний об’єкт, – розповідає пан Шумада. –  Вірю, що це буде не одноразова акція, адже, завдяки підтримці “Федерації футболу в Тернопільській області” та  ГО “Фундація зірок світового футболу. Діти” є перспектива створення команди, яку тренуватимуть професійні тренери, яка згодом зможе представляти наше місто чи область. 

Організатори та учасники змагань висловлюють щиру вдячність усім, хто долучився до організації та проведення змагань. А саме, народному депутату, голові Федерації футболу Тернопільської області Тарасу Юрику, Юрію Вересюку (ПП “ТернопільКомсервіс”), Володимиру Байгеру, виконуючому директору ГО “Асоціації розвитку громадських ініціатив”, Віктору Солтису (“Молокія”), ПП Микола Дерецький, Івану Барладину (“Орбіта”), Михайлу Олійнику (“Карпатська Джерельна”) ,  Ярославу Нестеровичу, голові “Фундації зірок світового футболу. Діти», Віктору Шумаді, голові оргкомітету.

← На головну
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Третя ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Вища ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Друга ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Перша ліга

Наші партнери

Хто на Вашу думку стане переможцем бомбардирської гонки у вищій Тернопільській футзальній лізі?

Михайло Войцещук («Медобори»)158 (50,3%)

Ростислав Гришак («Айва-Тірас»)40 (12,7%)

Володимир Мостовий («Wyscout»)18 (5,7%)

Віталій Паперовський (ФК «Глибочок»)14 (4,5%)

Владислав Тимощук («Айва-Тірас»)12 (3,8%)

Євген Гурін (ФК «Глибочок»)12 (3,8%)

Валентин Білик («Айва-Тірас»)11 (3,5%)

Микола Гнатишин («Говерла»)10 (3,2%)

Олександр Павлусь («Ветерани Тернопільщини 40+»)10 (3,2%)

Владислав Левчик («Айва-Тірас»)8 (2,5%)

Ігор Бадло («Ветерани Тернопільщини 40+»)8 (2,5%)

Василь Дзюба («Говерла»)6 (1,9%)

Євген Юнаков («Ветерани Тернопільщини 40+»)5 (1,6%)

Роман Паін («Ветерани Тернопільщини 40+»1 (0,3%)

Юрій Карбовський («Айва-Тірас»)1 (0,3%)


Всього голосів: 314


Голосування закінчилось