Футбол - це більше, ніж гра

Насолоджуйтесь грою та будьте здоровими

← На головну

Федерація футболу Тернопільської області зустрічає новий рік сповнена оптимізму та віри у найкраще

31 грудня 2017 р. 15:10

Минає футбольний 2017 рік. Як для Тернопільщини, так і для нашого футболу він був непростим. Водночас можна ствердно сказати, що тернопільський футбол зробив крок уперед. Нова команда Федерація футболу Тернопільської області суттєво змінила підходи в роботі, визначивши для себе ряд основних пріоритетів і протягом 2017 року їх розвивала.

Для обласної федерації дитячо-юнацький футбол – це пріоритет номер один. Для себе ми визначили, що сьогодні у нас на першому місці не результат, ми хочемо, щоби футболу стало більше. У перший рік нашої роботи нам це вдалося. На сьогоднішній день у дитячо-юнацькій футбольній лізі Тернопільщини виступають понад вісімдесят команд, у яких задіяно півтора тисячі дітей. Доземний уклін дитячим тренерам, які на належному рівні готують юних футболістів. Окрема подяка управлінню фізичної-культури і спорту ТОДА. Усі матчі відбулися, і ми бачили, що для наших дітей участь у них – велика подія і дуже важливий фактор їхнього футбольного розвитку.

Показом у цьому році є організація змагань на рівні дорослого футболу. Змінивши формат чемпіонату та розбивши команди на дві ліги – вищу і першу, вдалося провести повноцінні змагання за участі 19 команд. Стільки ж колективів змагалися у кубку області. Як і в кожному старті, є переможці й переможені, однак, завдяки масовості, виграв увесь тернопільський футбол. Висловлюю слова вдячності президентам клубів, головам районних адміністрацій, районних рад, об’єднаних територіальних громад, меценатам та спонсорам, які забезпечили стабільну фінансову складову своїх команд. 

Активно Федерація футболу області займалася популяризацією футболу, насамперед серед дітей. З цією метою Тернопільщина протягом року двічі приймала гостей з Іспанії, які з нашими дітьми проводили тренування, майстер-класи, показові виступи тощо.

Основне з наших ключових завдань – не лише якісно організувати футбольні змагання, а й повернути глядача на трибуни. Для цього ми робили різного роду заходи, які би давали можливість глядачеві приходити на футбольний матч, щоби не лише переглянути саму гру. У перерві кожного матчу відбувався розіграш футбольного м’яча від ФФТО серед дітей, а старші вболівальники, завдячуючи нашому генеральному партнеру ТОВ  «Микулинецький Бровар», – «пивний» м’яч.

Ще одним важливим пріоритетом федерації є робота в напрямку покращення футбольної інфраструктури. У цьому році відкрили повноцінні футбольні майданчики зі штучним покриттям у Козовій та Шумську і два невеличких майданчики – в Бережанах і Підгайцях. Станом на сьогодні відбувається зведення 8 стадіонів зі штучним покриттям. У цьому напрямку ми продовжуємо працювати і якщо погода не завадить, я думаю, що весною в області відкриємо понад 25 майданчиків.

Федерація футболу Тернопільської області зустрічає новий рік сповнена оптимізму та віри у найкраще. Хочу побажати цього всій нашій футбольній сім’ї та всім мешканцям Тернопілля. Щиро бажаю, аби у ваших оселях панували мир, здоров’я та благополуччя! Всі ми, футбольні команди, вболівальники та мешканці області, є і будемо великою і дружньою родиною. Тому нам до снаги втілення найсміливіших бажань! З Новим роком та веселих свят!

Тарас Юрик, голова Федерації футболу Тернопільської області, народний депутат України

← На головну
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Третя ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Вища ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Друга ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Перша ліга

Наші партнери

Хто на Вашу думку стане переможцем бомбардирської гонки у вищій Тернопільській футзальній лізі?

Михайло Войцещук («Медобори»)158 (50,3%)

Ростислав Гришак («Айва-Тірас»)40 (12,7%)

Володимир Мостовий («Wyscout»)18 (5,7%)

Віталій Паперовський (ФК «Глибочок»)14 (4,5%)

Владислав Тимощук («Айва-Тірас»)12 (3,8%)

Євген Гурін (ФК «Глибочок»)12 (3,8%)

Валентин Білик («Айва-Тірас»)11 (3,5%)

Микола Гнатишин («Говерла»)10 (3,2%)

Олександр Павлусь («Ветерани Тернопільщини 40+»)10 (3,2%)

Владислав Левчик («Айва-Тірас»)8 (2,5%)

Ігор Бадло («Ветерани Тернопільщини 40+»)8 (2,5%)

Василь Дзюба («Говерла»)6 (1,9%)

Євген Юнаков («Ветерани Тернопільщини 40+»)5 (1,6%)

Роман Паін («Ветерани Тернопільщини 40+»1 (0,3%)

Юрій Карбовський («Айва-Тірас»)1 (0,3%)


Всього голосів: 314


Голосування закінчилось