Футбол - це більше, ніж гра

Насолоджуйтесь грою та будьте здоровими

← На головну

Немо Шелія: «Вже зіграв чотири поєдинки, тому, вважаю, процес адаптації вже пройшов»

23 вересня 2017 р. 17:06

Напередодні матчу 6-го туру чемпіонату України серед аматорських команди ми полікувалися з одним з ключовий гравців атакувальної групи теребовлянської «Ниви» Немо Шелією.

– Немо, в якому психологічному настрої підходять гравці теребовлянської команди до матчу проти ФК «Калуш» після невдалого виступу в аматорському кубку України?

– У футболі всяке буває, тому він один з найцікавіших виді спорту. Дуже шкода, що теребовлянська команда не пройшла до наступної стадії аматорського кубка. Але довго думати про цю гру не варто, головне зробити правильні висновки, адже нічого вже не вдасться змінити. Тому футболісти «Ниви» поразку в кубку вже забули та у нормальному психологічному настрої готуються до дуже важливої недільної гри у чемпіонаті України серед аматорів.

– Чи вдалося футболістам відновитися, насамперед фізично, до гри аматорського чемпіонату України проти ФК «Калуш»?

– Більшість з гравців нашої команди пройшли передсезонні тренувальні збори, тому, незважаючи на велику кількість матчів, які «Нива» проводить останнім часом, всі гравці фізично підготовлені і налаштовані серйозно на гру з ФК «Калуш».

– За «Ниву» ти вже провів чотири поєдинки – два в чемпіонаті області і два у кубку України серед аматорів. Як сам оцінюєш свої виступи в новій команді?

– Важко об’єктивно оцінювати свою гри, у нашій команді є люди у чиї обов’язки це входить і вони будуть давати мені оцінку. Я намагаюся ніколи не хвалитися собою, хоча завжди хочу грати краще і краще.  

– У кожному з матчів Немо Шелія мав кілька гольових моментів, однак відзначився лише одного разу (в виїзному матчі в Миколаєві). Що тобі зараз не вистачає, щоб ще більше приносити користі «Ниві»?

– Я тільки почав грати за «Ниву», мені кращі матчі за теребовлянську команді у майбутньому. Я дуже сподіваюся, що допоможу теребовлянській команді досягнути поставлених цілей. Що стосується гольових моментів і їх низької реалізації, то я не можу однозначно сказати в чому проблема, на перший погляд роблю все вірно, але не завжди все виходить, як би того хотілося.

– На твій погляд, ти більше будеш корисний команді на вістрі атаки, чи як атакувальний півзахисник, де тебе здебільшого бачить головний тренер «Ниви» Ігор Петрович Яворський?

– У тренера своє бачення щодо футболістів. Де Ігор Петрович мене ставить на футбольному полі, там я значить потрібніший і там повинен грати та виконувати завдання, яке отримую на передматчевій установці на гру.

– Теребовлянська «Нива» для тебе нова команда, чи вже знайшов порозуміння на футбольному полі з новими партнерами, чи для цього ще потрібен певний час?

– Все нормально. Звичайно, «Нива» для мене нова команда і приходиться звикати один одного, але вже зіграв чотири поєдинки, тому, вважаю, процес адаптації вже пройшов.

– З теребовлянською командою не провів навчально-тренувальний збір, до того ж, покинувши ФК «Тернопіль», був місяць без ігрової практики. На твій погляд, як швидко зможеш набрати оптимальні ігрові кондиції?

– Так, на жаль я багато пропустив і зборів не провів, тому, звичайно, я не в ідеальній формі, але дуже сподіваюся, що через зіграні матчі швидко наберу необхідних ігрових кондицій.  

– На Україні ти виступав під керівництвом кількох тренерів, свого часу, в ФК «Марспирт» тебе тренував Ігор Ярославович Шпікула, у Заліщиках – Петро Миколайович Дідик, у тернопільській «Ниві» та ФК «Тернопіль» – Петро Климентійович Бадло. Нині тебе тренує легенда тернопільського футболу Ігор Петрович Яворський. Можеш коротко охарактеризувати, чим відзначається тренерський процес твого нинішнього наставника від попередників?

– Не хочу нікого порівнювати, у всіх тренерів є свій стиль гри, своя підготовка до поєдинків. На сьогоднішній день я працюю з Ігорем Петровичем і можу сказати, що це наставник, який багато досягнув у своєму житті, він – вимогливий, з характером, вважаю, він нас може багатьом футбольним речам навчити.

– Прийшовши до теребовлянської «Ниви», які цілі ставиш перед собою?

– Хочу допомогти команді досягнути завдань, які нам поставлені. А саме, успішно виступити в аматорському чемпіонаті Україні.

Що очікуєш від теребовлянських вболівальників, які дещо розчарованими покидали стадіон «Колос» після програного «Нивою» матчу з ФК «Миколаїв»?

– Хотів би вибачитися перед вболівальниками за невдалий останній матч. Водночас хочу попросити підтримки і всі разом досягнемо того, що від нас вимагає керівництво клубу.

← На головну
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Третя ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Вища ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Друга ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Перша ліга

Наші партнери

Хто на Вашу думку стане переможцем бомбардирської гонки у вищій Тернопільській футзальній лізі?

Михайло Войцещук («Медобори»)158 (50,3%)

Ростислав Гришак («Айва-Тірас»)40 (12,7%)

Володимир Мостовий («Wyscout»)18 (5,7%)

Віталій Паперовський (ФК «Глибочок»)14 (4,5%)

Владислав Тимощук («Айва-Тірас»)12 (3,8%)

Євген Гурін (ФК «Глибочок»)12 (3,8%)

Валентин Білик («Айва-Тірас»)11 (3,5%)

Микола Гнатишин («Говерла»)10 (3,2%)

Олександр Павлусь («Ветерани Тернопільщини 40+»)10 (3,2%)

Владислав Левчик («Айва-Тірас»)8 (2,5%)

Ігор Бадло («Ветерани Тернопільщини 40+»)8 (2,5%)

Василь Дзюба («Говерла»)6 (1,9%)

Євген Юнаков («Ветерани Тернопільщини 40+»)5 (1,6%)

Роман Паін («Ветерани Тернопільщини 40+»1 (0,3%)

Юрій Карбовський («Айва-Тірас»)1 (0,3%)


Всього голосів: 314


Голосування закінчилось