Футбол - це більше, ніж гра

Насолоджуйтесь грою та будьте здоровими

← На головну

Ігор Яворський: «Тільки після фінального свистка можна сказати хто фаворит»

7 вересня 2017 р. 14:01

Тернопільські команди «ДСО-Поділля» та теребовлянська «Нива» отримали перших суперників по аматорському кубку України сезону-2017/2018. Ми запитали головних тренерів про те, як вони оцінюють жереб та свої перспективи в кубку. До розмови запрошуємо головного тренера «Ниви» Ігоря Яворського.

– Ігоре Петровичу, в 1/16 фіналу аматорського кубка Ваша команда гратиме з ФК «Миколаїв» (Львівська область). Як оцінюєте жереб?

– Скажу чесно, очікував трішки слабшого суперника. Адже ФК «Миколаїв» йде на першому місці в Прем’єр-лізі Львівської області, що говорить само за себе.

– Що Вам відомо про суперника?

– ФК «Миколаїв» – це дуже серйозна команда, має якісний підбір футболістів, деякі з яких – випусники відомої дитячо-юнацької школи львівських «Карпат». У Львівській Прем’єр-лізі колектив багато забиває. Команда, на скільки мені відомо, збалансована у всіх ланках.

– Як оцінюєте шанси на прохід до 1/8 фіналу кубка?

– Противник достойний і легко нам не буде. З кожною командою можна грати, головне потрібно мати відповідний настрій на гру та футболістам виконати на полі те, що я від них вимагатиму. До поєдинку футбольні фахівці називають саме теребовлянську «Ниву» фаворитом пари, але я завжди кажу: тільки після фінального свистка можна сказати хто фаворит. Адже доля будь-якого матчу визначається безпосередньо на футбольному полі. Звичайно, я налаштовую футболістів на перемогу і на прохід до наступної стадії кубка.  

– Те, що перший матч гратимете на виїзді – плюс чи мінус?

– На мій погляд – це плюс. Краще грати спершу в гостях, і вже від цього результату відштовхуватися у домашньому матчі-відповіді.

– У якому режимі проходитиме підготовка «Ниви» до кубкового матчу?

– Ми серйозно готуємося до цього матчу, адже наше завдання – вигравати. Вчора зіграли календарну зустріч першості області з ФК «Збараж». У неділю, за календарем, повинен був бути поєдинок з ФК «Шумськ», однак щоб мати більше часу на підготовку до кубкового матчу з ФК «Миколаїв» (Львівська обл.), обласна федерація футболу та шумська команда пішла нам на зустріч і цей поєдинок відбудеться на день раніше – у суботу, 9 вересня. Тим самим ми отримаємо більше часу на відновлення. Адже за 10 днів у нас назбирується 10 матчів, а це дуже велике навантаження, коли ти не маєш 22 футболісти, а обмежений 14-16 виконавцями.    

– Чи є проблема в «Ниви» зі складом?

– Так, маємо кілька травмованих гравців. Вчора був прооперований наш оборонець Владислав Сороцький, травму коліна отримав Юрій Цьона У поєдинку в Збаражі травмувався центральний півзахисник Роман Гаврилюк. Але це наші внутрішні проблеми, які окрім нас не мають нікого цікавити. Сподіваюся, що ряд футболістів відновиться і ми в бойовому складі підійдемо до першої гри з ФК «Миколаїв».

– Яке завдання стоять перед командою в кубку?

– Виграти кубок! У нас стоять максимальні завдання у всіх турнірах. Нашим мінусом є лише те, що ми дуже мало працюємо разом, фактично 2 місяці. Цього часу замало, щоб футболісти зігралися, особливо ті, які нещодавно влилися в команду, та й не в такій ігровій формі прийшли, як нам би того хотілося. Але зазначу, що з кожним матчем «Ниви» додає, подобається те, що футболісти розуміють, що від них вимагається і перемоги обов’язково прийдуть.  

← На головну
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Третя ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Вища ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Друга ліга
Тернопільська футзальна ліга. Сезон-202/21
Футзальна ліга. Перша ліга

Наші партнери

Хто на Вашу думку стане переможцем бомбардирської гонки у вищій Тернопільській футзальній лізі?

Михайло Войцещук («Медобори»)158 (50,3%)

Ростислав Гришак («Айва-Тірас»)40 (12,7%)

Володимир Мостовий («Wyscout»)18 (5,7%)

Віталій Паперовський (ФК «Глибочок»)14 (4,5%)

Владислав Тимощук («Айва-Тірас»)12 (3,8%)

Євген Гурін (ФК «Глибочок»)12 (3,8%)

Валентин Білик («Айва-Тірас»)11 (3,5%)

Микола Гнатишин («Говерла»)10 (3,2%)

Олександр Павлусь («Ветерани Тернопільщини 40+»)10 (3,2%)

Владислав Левчик («Айва-Тірас»)8 (2,5%)

Ігор Бадло («Ветерани Тернопільщини 40+»)8 (2,5%)

Василь Дзюба («Говерла»)6 (1,9%)

Євген Юнаков («Ветерани Тернопільщини 40+»)5 (1,6%)

Роман Паін («Ветерани Тернопільщини 40+»1 (0,3%)

Юрій Карбовський («Айва-Тірас»)1 (0,3%)


Всього голосів: 314


Голосування закінчилось